Gluren bij de Buren in Wageningen

Zondag 30 juni is het weer zo ver. Dan komt het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren naar onze buren in Wageningen. En naar ongeveer 50 andere gemeenten. Tijdens de zomereditie worden lokale podiumkunstenaars in tuinen geprogrammeerd. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente.

Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin.

Meer lezen over het programma in Wageningen? Kijk op de website van Gluren bij de Buren.